In de integratieve kinder- en jongerentherapie vormt het kind met zijn of haar emoties, de baas. We zoeken naar de reden achter het gedrag. Vaak ligt daar een onverwerkte emotie aan ten grondslag. Soms is dat een duidelijk verhaal, soms is het onbekend, of te heftig om bij dat gevoel te komen. Dan komt KIE coaching om te hoek kijken.
Onverwerkte emoties
KIE coaching is een vorm van kinesiologie, waarbij via spierspanning wordt gekeken welke onverwerkte emoties in het lichaam opgeslagen zijn. Het is een snelle en speelse manier om te ontdekken waarom het kind, de jongere of de volwassene fysiek en/of emotioneel vastloopt en wat er nodig is om het makkelijker te maken. Door dit uit te testen, krijgen deze emoties de aandacht en kunnen ze verwerkt worden. Ook krijgen kinderen tips mee hoe ze hun eigen lijf en hoofd weer tot rust kunnen brengen als ze ergens mee zitten. Waarna kinderen daarna weer ‘opgeruimder’ door het leven kunnen. De KIE coaching wordt geïntegreerd in de therapiesessie.
De basis van KIE coaching ligt in de Neuro-Emotionele Integratie (NEI). Elementen uit de reflexintegratie, natuurgeneeswijzen, chakra/meridianenleer en manueeltherapie zijn toegevoegd. KIE is een holistische manier van kijken en werken, ontwikkeld door Carla van Wensen. Meer over KIE coaching lees je hier: https://carlavanwensen.nl/
KIE Coaching is zowel toegankelijk voor kinderen als voor volwassenen.
Voor kinderen
In je leven maak je van alles mee. Leuke dingen, waar je een gelukkig gevoel van krijgt, spannende momenten, waar je een gestresst gevoel van krijgt, en heftige dingen, waar je een verdrietig, of angstig gevoel van krijgt. Op het moment dat deze gebeurtenissen plaatsvinden, kun je het niet altijd meteen verwerken. Omdat het te groot is, te veel in één keer of omdat je nog niet geleerd hebt hoe ermee om te gaan. Deze gevoelens slaan zich dan op in je lichaam, zonder dat je het zelf merkt. Maar het kan wel zo zijn, dat je, soms wel jaren later, last krijgt van je iets: je buik, je hoofd, niet meer goed concentreren. En ook al weet je zelf niet eens waarom jouw lijf dat doet, we kunnen het wel aan je lichaam vragen. Want je lijf reageert op vragen met spierspanning, en dat kunnen we meten. Zo kunnen we zorgen dat de gevoelens die jou onbewust nog dwarszitten, weer lekker rustig worden.